EcoForLife24
Menu
Strona głównaPrzy dolegliwościachPasożyty, Bakterie, WirusyLapacho 100 g

Lapacho 100 g

11,89 zł

Producent: Nat Vita
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (30 szt.)
Waga:0.50 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Lapacho
Skład: 100% kory Lapacho Matto Grosso
Kraj pochodzenia: Brazylia
Waga: 100 g

 

Lapacho, nazywane też „herbatą Inków”, to kora drzewa z Ameryki Południowej. Badania współczesne potwierdzają, że używanie jej w postaci wywaru czy nalewki niesie ze sobą szereg leczniczych właściwości.

 

Właściwości:

  • Walka z nowotworami,

  • Zapobieganie zakażeniom grzybiczym,

  • Na przeziębienie i inne choroby dróg oddechowych,

  • Na wrzody żołądka,

  • pobudza układ immunologiczny do walki ze wszystkimi obcymi komórkami w naszym cielem,

  • zwalcza toksyny jest to tak zwany Lapachowy detoks.

 

Rzec można, iż jest to naturalny antybiotyk, niezwykle skuteczny w leczeniu wszelkich chorób wywołanych przez wirusy, bakterie, grzyby – zarówno w obrębie układu oddechowego, pokarmowego, jak i moczowo-płciowego.

Surowiec leczniczy lapacho stanowi wewnętrzna część kory, której głównym składnikiem jest barwnik haftochinonowy, a za wielokierunkowe leczenie odpowiada też szereg innych związków obecnych w korze tej rośliny. Wszystkie one hamują rozmnażanie i rozwój pasożytów wewnątrzkomórkowych, tym samym zwiększając aktywność immunologiczną organizmu.

Siła działania lapacho jest tak skuteczna tylko wówczas, gdy wszystkie jej składniki są scalone jako kora. Dlatego należy ją stosować w całości, najlepiej w formie odwaru – wówczas pozna się prawdziwą siłę „herbaty Inków”.


Stosowanie:

  • Kora musi być gotowana przynajmniej 8-10 minut, ponieważ lapachol i inne chinony są słabo rozpuszczalne w wodzie. Parzenie lapacho tak jak zwykłej herbaty będzie miało słaby efekt zdrowotny.
  • Należy gotować 1 łyżeczkę kory w 1 szklance wody przez 10-15 minut. Pić jedną szklankę 2 do 8 razy dziennie. Większe ilości zalecane są przy poważniejszych schorzeniach. Nie powinno się używać aluminiowych naczyń do przygotowania wywaru.


Kuracja lapacholowa powinna być traktowana jako doraźna, a nie jako stały element diety.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Akceptuję
Polityka cookies
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityka Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.