Bio Mąka z ciecierzycy Ekologiczna
Gramatura: 400 g
Mąka z ciecierzycy to po prostu zmielone ziarna rośliny bobowatej - zwanej cieciorką lub ciecierzycą. Produkt ten nie zawiera żadnych dodatków, a jest bogatym źródłem białka. Ekologiczna mąka z ciecierzycy znakomicie sprawdzi się w każdej kuchni - może być ona stosowana razem z, lub jako zamiennik zwykłej mąki w słodkich i pikantnych daniach, a także kuchni wegańskiej. Zmielona na mąkę ciecierzyca zachowuje swoje właściwości odżywcze - zawiera ona duże ilości błonnika, żelaza, potasu, magnezu, fosforu, witaminy B1 i B6 oraz kwasu foliowego.
Mąka z ciecierzycy wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100g produktu: |
|
Wartość energetyczna | 1347 kJ / 322 kcal |
Tłuszcz | 6 g |
Węglowodany | 44,5 g |
-w tym cukry | 10,7 g |
Białko | 21,7 g |
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję